Specialist in mechatronica

We ontwerpen hard- en software voor demonstrators, proof of concepts, prototypes en installaties. Van de duivelse details tot de rode draad in unieke projecten of zelfs kleinschalige productie. Benieuwd hoe dat voor jouw project eruit ziet? Neem dan contact op!

Concept ontwerp

Voordat we losbarsten in de die-hard engineering is het zaak om de juiste koers te bepalen. Hierbij gaat het natuurlijk om de kosten en de planning maar in de eerste plaats om het vertalen van de klantwensen naar een realistische technische oplossing.

Mechanisch ontwerp

Alle onderdelen van een ontwerp moeten natuurlijk goed in elkaar passen en doorgerekend worden. Daarom wordt alles ontworpen in de nieuwste CAD programma’s. Van alle onderdelen worden productietekeningen gemaakt waarmee onze partners kunnen CNC frezen, draaien, laseren, 3D printen, lassen, etc.

Aandrijving ontwerp

Al onze machines hebben een aandrijving, meestal is dit elektronisch maar het kan ook pneumatisch of hydraulisch. Voor de engineering van de aandrijving komen zaken aan de orde als vermogen, overbrengverhoudingen, bewegingsprofielen, massatraagheid, snelheden, acceleraties etc.

Elektrisch Ontwerp

Voor de aansturing ontwerpen wij veelal maatwerk elektronica PCB’s waarbij een 32bit microcontroller het brein is, ondersteund door een verscheidenheid aan sensoren. Dit is mogelijk van enkelstuks tot serieproductie.

Software ontwikkeling

Om het product vervolgens iets zinnigs te laten doen is software nodig. Dit kan embedded software zijn die draait op de microcontroller maar ook een simulatie, database, web-applicatie, GUI, etc.

Prototyping

Een nieuw product moet getest worden. Altijd. Daarom wordt een prototype gebouwd en beproefd. Dat levert zinvolle informatie op waarmee beslissingen genomen kunnen worden over de werking, verbeteringen, uitbreidingen, (serie-) productie etc.

Menu