Menu

Reactor Instituut Delft / Sublima | nov 2013 - jul 2014

Het Reactor Instituut Delft (TU Delft) neemt deel in een internationaal onderzoeksconsortium (Sublima) voor wetenschappelijk onderzoek naar PET/MR technologie. Hiervoor hebben wij een wetenschappelijke testopstelling gemaakt, aan te sturen via LabVIEW.

Voor de opstelling is een aangepaste stuurkast gemaakt om o.a. 7 stappenmotoren met incrementele encoders aan te sluiten. De motoren en sensoren worden door LabVIEW aangestuurd en toegankelijk gemaakt door een zelf ontwikkelde gebruikersinterface.

De stappenmotoren kunnen in- en uitgeschakeld worden zonder positieverlies. Dit is gerealiseerd door de gebruikte encoders en ons eigen ontwikkelde aanstuurelektronica. Andere alternatieven, zoals een servosysteem met absolute encoders, pasten niet in de hardwaresetup van de klant.

De motoren worden uitgeschakeld tijdens de gevoelige metingen om het risico op mogelijke interferentie zoveel mogelijk uit te sluiten. De metingen kunnen meerdere dagen in beslag nemen, waarbij de verschillende sensoren om de te testen samples heen draaien.