Menu

IDT / TRI / CEAL | nov 2013 - huidig

In de nieuwe payload, Driverlab, worden de rijvaardigheden van oudere weggebruikers getest. Het DriverLab bestaat uit een Audi A3 bovenop een draaitafel in een projectiedome op een Bosch hexapod motion base. Hierbij wordt een GlareSim toegevoegd. [EN]

Visuele beperkingen

Om het verblindend effect van tegenliggers te simuleren wordt een lijn van 6 hoog vermogen LED panelen gebruikt in de GlareSim. Een van de uitdagende aspecten van deze opdracht is dat deze buiten het visuele bereik van de bestuurder moet vallen als deze niet in gebruik is.

Ruimte beperkingen

Er is weinig ruimte beschikbaar voor de GlareSim. Dit komt door het gekromde oppervlakte van de projectiedome en de bewegingsruimte van de roterende Audi A3. In open en gesloten toestand mag de GlareSim niet in deze ruimte komen.

Voorlopig Ontwerp

Allereerst zijn verschillende concepten voorgesteld. Met een gewogen methode en feedback van de klant gaat 1 concept door naar de volgende fase.

Folding Lever

Rotating Actuator

Telescope

Monolever

De 'folding lever' is hierbij geselecteerd.

Een verdere selectie en berekening van de aandrijfriemen, riemschijven en alle andere relevante onderdelen worden verder uitgevoerd voor het definitief ontwerp.

Definitief Ontwerp

Stage 1 (de twee grote hefbomen) worden geroteerd door twee synchroon lopende Parker ETH032 actuatoren. De hoofdtandwielschijf is vastgemaakt aan het hoofdscharnierpunt (stage 0) en deze drijft de tandriem aan om stage 2 te roteren. Dezelfde principe wordt toegepast om stage 3 te roteren.
Productie

Momenteel is de GlareSim in productie.

Eerste vouwtest

Eerste vouwtest met de hand

Eerste vouwtest met actuatoren

Eerste vouwtest met actuatoren