Menu

Science Centre Delft | sep 2009 - aug 2010 | Update: okt - dec 2010

Bij deze opstelling is het mogelijk een treintje te laten zweven over de baan en met grote snelheid door de bochten te gaan. Het traject is maar liefst 19 meter lang en bestaat uit ruim 4.500 magneten.

Deze opstelling begon als een kleinschalig proefje met vloeibaar stikstof en supergeleiders in de kelders van de faculteit TNW van de TU Delft en is dankzij de overweldigende belangstelling van het publiek uitgebouwd tot een spectaculaire show, na goedkeuring van het eigen concept aan de opdrachtgever (Tinker Imagineers B.V.). Hier maakt het publiek kennis met een van de meest opzienbarende verschijnselen uit de natuurkunde, het Meissner effect. Bezoekers kunnen zelf de supergeleindende trein vullen met vloeibaar stikstof, slagbomen bewegen, remstations aan/uit zetten en de lift bedienen.

Update dec 2010: Zelfbediening

Bezoekers kunnen nu zelf de supergeleindende trein vullen met vloeibaar stikstof, slagbomen bewegen, remstations aan/uit zetten en de lift bedienen. Aan de originele opstelling hangt nu een bedieningspaneel met een scherm voor uitleg, twee schermen met filmbeelden en een bedieningsgedeelte met hendels en schakelaars.

Demo pakket

De proefopstelling van de Superconductivity Train is voor het Science Centre omgebouwd tot demopakket. Alle onderdelen zijn in een nette flightcase ingebouwd.

Foto's Superconductivity Demo model

Foto's Superconductivity Train Opstelling